افراد زیادی در حین ساخت ویلا یا باغ شخصی خود برای انتخاب کفپوش محوطه مناسب با پرسش‌هایی مواجه می‌شوند. این پرسش‌ها از جنس تا شکل کفپوش را شامل می‌شوند. برای انجام یک انتخاب مناسب باید با انواع کفپوش‌های جدید و متداول آشنا باشید. یکی از انواع کفپوش‌های پرطرفدار در سال‌های اخیر، کفپوش‌های پازلی می‌باشند. در این نوع از کفپوش محوطه قطعات مختلف به صورت پازل در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. کفپوش بتنی یکی از محبوب‌ترین انواع کفپوش‌های پازلی است که استفاده از آن رو به افزایش است. در مطلب امروز هوم استایل قصد داریم این کفپوش‌های پرکاربرد را به شما معرفی کنیم و مزایا و معایب، کاربردها و نحوه طراحی آن را بررسی نماییم. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی با کفپوش بتنی

کفپوش‌های بتنی در واقع تایل‌هایی از جنس بتن هستند که به سادگی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. در توضیح علت محبوبیت کفپوش‌های بتنی می‌توان گفت که کفپوش بتنی، کارایی، زیبایی و دوام را به صورت توامان دارد. مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه و تغییرات آب و هوایی از جمله ویژگی‌هایی هستند که این تایل‌ها را به یکی از بهترین انواع کفپوش تبدیل کرده‌اند. از طرفی این کفپوش‌ها قیمت بسیار مناسبی نیز دارند و برای پوشاندن کف محوطه‌های مختلف، انتخابی کاملا مقرون به صرفه هستند. تنوع زیاد در شکل و رنگ و همچنین نصب ساده و سریع نیز از دیگر دلایل محبوبیت کفپوش‌های بتنی می‌باشند.

تایل-بتنی
تصویر شماره 1 – تایل‌های بتنی در برابر ضربه و فشار مقاومت بسیار زیادی دارند و به همین علت در فضاهای مختلف قابل استفاده هستند.

از کفپوش بتنی در چه مکان‌هایی می‌توان استفاده کرد؟

برخی از مکان‌هایی که در آن‌ها می‌توان از تایل‌های بتنی به عنوان کفپوش استفاده کرد عبارتند از:

محوطه باغ‌ها و ویلاها: تایل‌های بتنی یکی از بهترین گزینه‌های پوشش کف محوطه باغ‌ها و ویلاهای شخصی محسوب می‌شوند.

معابر پیاده و سواره: پیاده‌راه‌ها، مسیرهای تردد دوچرخه و موتورسیکلت و همچنین خیابان‌ها از دیگر فضاهایی هستند که کفپوش بتنی در آن‌ها به کار می‌رود.

پارکینگ‌ها، ترمینال‌ها و انبارها: به علت مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه، تایل‌های بتنی یک انتخاب مناسب برای کف پارکینگ خودروهای سبک و سنگین، ترمینال‌ها و انبارها هستند.

سنگفرش دولایه واش بتن ارس 40*40
سنگفرش دولایه واش بتن ارس 40*40

تایل‌های بتنی چگونه اجرا می شوند؟

به منظور مشخص شدن نحوه اجرای کفپوش بتنی، طراحان باید چند عامل را در نظر بگیرند. این عوامل به صورت کلی به دو دسته تجزیه و تحلیل هیدرولوژیکی و تجزیه و تحلیل ساختاری قابل دسته‌بندی هستند.

در تجزیه و تحلیل هیدرولوژیکی باید میزان بارش‌ها و آهنگ نفوذ آب را در کنار شبکه جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی مورد مطالعه قرار داد. تجزیه و تحلیل ساختاری نیز شامل تعیین نوع کاربری از نظر استفاده پیاده یا سواره و میزان بارهای وارده و اندازه‌گیری آن‌ها می‌شود. در نهایت با در کنار هم قرار دادن این داده‌ها، اندازه و ضخامت لایه‌ها و همچنین ساختار روسازی و زیرسازی مشخص می‌گردد.

لازم به ذکر است که در زیرسازی کفپوش بتنی دو لایه اصلی اساس و زیر اساس وجود دارند. لایه زیر اساس با استفاده از شن و ماسه یا قلوه سنگ ایجاد می‌شود. این لایه می‌تواند به کمک ملات سیمانی یا بتن سبک تثبیت گردد. لایه اساس که یک لایه زهکش است، نیز ترکیبی از سنگ خردایش شده، WMM، WBM، قلوه سنگ‌های گرانولی و بتن مگر می‌شود. همچنین از ماسه بادی در قشر زیرین و به منظور پر کردن درز و شکاف میان تایل‌ها نیز استفاده می‌کنند. در ادامه جزئیات فنی اجرای کفپوش‌های بتنی با زهکشی مناسب را مشاهده می‌کنید.

لایه-های-اجرایی-تایل-بتنی
تصویر شماره 4 – لایه‌های اجرایی کفپوش بتنی در مسیر تردد وسایل نقلیه

مسیرهای با ترافیک سبک و ترافیک شهری

مسیرهای پیاده، مسیرهای تردد دوچرخه و موتورسیکلت، محوطه‌های ویلایی، بوستان‌ها، پارک‌ها و بازارها و پارکینگ خودروهای سواری در دسته مسیرهای تردد با ترافیک سبک قرار می‌گیرند. در این نوع معابر می‌توان از کفپوش بتنی با ضخامت 60 میلی‌متر بر روی یک لایه ماسه بادی به ضخامت 20 تا 40 میلی‌متر و لایه اساس به ضخامت 200 میلی‌متر استفاده کرد.

در مسیرهای با ترافیک شهری که شامل انواع خودروهای سواری، کامیون و اتوبوس‌ می‌شوند، محاسبات دقیق با توجه به نوع وسایل نقلیه و میزان بار انجام می‌‌شود. سپس ضخامت لایه‌ها با توجه به این محاسبات به دست خواهد آمد.

کفپوش‌های بتنی چگونه تولید می‌شوند؟

کفپوش‌های بتنی به دو روش دستی و پرس-ویبره قابل تولید هستند. تولید به روش دستی به علت عدم کنترل بر میزان لرزش و فشار پرس، کیفیت پایین‌تری نسبت به روش پرس-ویبره دارد.

برای تولید تایل‌های بتنی ابتدا بتن را تولید و سپس به قالب منتقل می‌نمایند. در مرحله اول با اعمال لرزش اولیه بین 100 تا 250 هرتز بتن به خوبی در قالب جا می‌گیرد. در مرحله بعد لرزش نهایی بین 2800 تا 4500 هرتز بدنه کفپوش را شکل می‌دهد. رویه کفپوش‌ها نیز که ترکیبی از رنگدانه‌ها، شن و ماسه و سیمان سفید است، تحت فشار هیدرولیکی و لرزش نهایی شکل می‌گیرد. پس از این مراحل، کفپوش‌ها به واحد عمل‌آوری منتقل می‌شوند. در این بخش، کفپوش‌ها که دارای بافت و ساختاری نرم هستند، به مدت 8 تا 24 ساعت در معرض رطوبت 90 تا 98 درصد و دمای محیطی یکنواخت و در حال چرخش 25 تا 35 درجه سانتیگراد قرار می‌گیرند تا فرآیند هیدراسیون بتن کامل شود. پس از آن کفپوش بتنی، آماده نصب و بهره‌برداری است.

کیفیت کفپوش بتنی چگونه سنجیده می شود؟

کفپوش‌های بتنی که به روش پرس-ویبره تولید می‌شوند دارای کیفیت استاندارد هستند. برخی از ویژگی‌های این نوع کفپوش‌ها در ادامه فهرست شده‌اند.

اسلامپ صفر

نسبت صحیح مصالح به کار رفته در تولید کفپوش: این نسبت باید شامل 56% ماسه ریز دانه و 44% شن به همراه سیمان پرتلند باشد.

استحکام تایل‌ها: یکی دیگر از ویژگی‌های کفپوش‌های بتنی باکیفیت، استحکام آن‌ها در برابر فشار است. حداقل مقاومت فشاری تایل‌ها باید 30 مگاپاسکال باشد.

میزان رنگدانه‌ها: به منظور داشتن رنگ دلخواه در کفپوش بتنی از رنگدانه‌ها استفاده می‌کنند که شامل دو نوع رنگدانه‌های آلی و معدنی می‌شوند. رنگدانه‌های آلی از انواع معدنی چشم‌نوازتر هستند، اما در اثر مجاورت با محیط قلیایی بتن و همچنین در اثر تابش نور آفتاب به مرور زمان، جلوه خود را ازدست داده و بی‌رنگ میشوند. رنگدانه‌های معدنی بیشتر از ترکیبات اکسیدهای فلزی تولید شده و دوام بیشتری دارند. چنانچه مقدار رنگدانه به درستی تنظیم نشود منجر به کاهش مقاومت خمشی و مقاومت فشاری کفپوش خواهد شد. بر همین اساس حداکثر به اندازه 10% سیمان سفید استفاده شده در رویه باید از رنگدانه استفاده شود.

سنگفرش دولایه ارس مدل هشت ضلعی
سنگفرش دولایه ارس مدل هشت ضلعی

در مطلب امروز هوم استایل به معرفی کفپوش بتنی، مزایا و روش تولید آن پرداختیم. اگر قصد دارید برای محوطه ویلای خود از این نوع کفپوش استفاده نمایید، حتما از بخش کفپوش بتنی در فروشگاه آنلاین ما دیدن فرمایید. در این بخش می‌توانید انواع کفپوش‌های بتنی باکیفیت را به سادگی سفارش دهید.