سنگ از آغاز ساخت و ساز توسط انسان‌ها یکی از مصالح اصلی در بناهای مختلف بوده است. امروزه نیز از این متریال در بخش‌های مختلف ساختمان استفاده می‌شود. سنگ نما یکی از مهم‌ترین کاربردهای انواع سنگ در ساختمان‌سازی است. از مزایای اصلی این متریال می‌توان به استحکام بالا و زیبایی آن اشاره کرد. حتی یک نمای سنگ ساده نیز می‌تواند ظاهری لوکس و با شکوه به ساختمان شما ببخشد. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند که نمای سنگ در پوشش بیرونی ساختمان‌ها و همچنین در فضاهای داخلی به یکی از نماهای محبوب و پرکاربرد تبدیل شود. در مطلب امروز هوم استایل به بررسی انواع سنگ‌های مناسب نماسازی می‌پردازیم. آشنایی با انواع سنگ‌ها در طراحی صحیح نمای ساختمان سنگ به شما کمک خواهد کرد. تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

انواع سنگ نما

سنگ‌ها را به طور کلی می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: سنگ‌های رسوبی که بر اثر ته‌نشین شدن مواد داخل آب به وجود می‌آیند مانند سنگ آهک، سنگ‌های دگرگونی که بر اثر فشار و گرما در اعماق زمین شکل می‌گیرند مانند سنگ مرمر و در نهایت سنگ‌های آذرین مانند گرانیت که حاصل انجماد مواد مذاب هستند. در ادامه رایج‌ترین سنگ‌هایی که در نمای سنگ ساختمان به کار می‌روند را به شما معرفی خواهیم کرد.

گرانیت

گرانیت یک سنگ آذرین با بلورهای درشت است. این سنگ از کریستال‌های به هم پیوسته تشکیل می‌شود. گرانیت یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین انواع سنگ نما در جهان است. از این سنگ هم در دیوارهای خارجی و هم در دیوارهای داخلی استفاده می‌کنند. از ویژگی‌های گرانیت می‌توان به ماندگاری بالای رنگ و بافت آن اشاره کرد.

تراورتن

سنگ تراورتن نیز مانند گرانیت یکی از پرکاربردترین سنگ‌ها در معماری و به ویژه طراحی نمای بیرونی ساختمان است. البته از تراورتن به عنوان پوشش کف نیز استفاده می‌شود. سنگ تراورتن نوعی سنگ رسوبی است و بافتی نواری شکل دارد. تنوع زیاد در رنگ‌های این سنگ نما آن را به گزینه‌ای مناسب برای سلیقه‌های مختلف تبدیل کرده است. تراورتن یکی از بهترین سنگ‌ها برای طراحی نمای کلاسیک محسوب می‌شود.

نمای-سنگ
تصویر شماره 1 – سنگ تراورتن یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای طراحی نمای سنگ محسوب می‌شود که در اجرای نماهای لوکس بسیار پرکاربرد است.

سنگ آهک

سنگ آهک یا لایم استون به دلیل بافت جذاب و همچنین انعطاف‌پذیری آن محبوبیت دارد. از نظر رنگ، سنگ آهک دامنه‌ای از سفید تا بژ و قهوه‌ای روشن را در بر می‌گیرد. این سنگ رسوبی مقاومت کمی دارد و بر اثر ضربه به راحتی خرد می‌شود. به همین علت بهتر است از آن در فضاهای داخلی و مکان‌های با تردد کمتر مورد استفاده قرار گیرد. همچنین جذب آب لایم استون بسیار بالا است و به همین علت در مناطق مرطوب نباید نصب شود.

سنگ مرمریت

سنگ مرمریت که در زبان انگلیسی ماربل خوانده می‌شود نوعی سنگ رسوبی است. این سنگ بافتی نرم دارد و به راحتی برش می‌خورد. مقاومت مرمریت در برابر شرایط آب و هوایی زیاد نیست و به همین علت معماران و طراحان دکوراسیون از آن در دیوارهای داخلی و فضاهای سرپوشیده استفاده می‌کنند.

سنگ مرمر

ممکن است تصور کنید مرمر و مرمریت نام‌های مختلف یک نوع سنگ هستند، اما این دو تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. مرمر نوعی سنگ دگرگونی است که در رنگ‌های متنوعی موجود است. این سنگ نور را از خود عبور می‌دهد و به همین علت یکی از انتخاب‌های پرطرفدار در فضاهای داخلی است. قیمت بالای آن باعث می‌شود که بیشتر در پروژه‌های لوکس از آن استفاده شود.

سنگ-در-طراحی-داخلی
تصویر شماره 2 – اگر به دنبال نوعی سنگ برای استفاده در طراحی داخلی هستید، مرمر می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

انتخاب بهترین سنگ نما

در طراحی و اجرای نمای سنگ ساختمان باید مواردی را در انتخاب نوع سنگ در نظر بگیرید. در ادامه مهم‌ترین این موارد را مشاهده خواهید کرد.

رنگ سنگ

سنگ‌ها به علت شکل‌گیری در شرایط مختلف طبیعی، تنوع زیادی در رنگ دارند. به عنوان مثال سنگ تراورتن در رنگ‌های خاکستری، سیاه، سفید، کرم، شکلاتی، لیمویی و قرمز وجود دارد. گرانیت نیز تنوع رنگی بسیار بالایی دارد. اگر رنگ خاصی برای بنای خود در نظر دارید، سنگ‌های در دسترس با آن رنگ را بررسی نمایید و مناسب‌ترین گزینه را خریداری کنید.

بافت سنگ نما

مشابه رنگ، تنوع بافت سنگ‌ها نیز بسیار گسترده است. نقش‌ها و رگه‌های مختلفی بر روی انواع سنگ نما وجود دارد؛ از بافت‌های نواری گرفته تا دانه‌های ریز یا درشت.  

دوام سنگ‌ها

به طور کلی سنگ‌ها از جمله مصالح بسیار مقاوم هستند. اما توجه داشته باشید که برخی سنگ‌ها در بعضی شرایط آب و هوایی مقاومت بیشتری دارند. به عنوان مثال مرمریت در فضاهای بیرونی مقاومت چندانی ندارد و به عنوان سنگ نما انتخاب مناسبی نخواهد بود. سنگ تراورتن نیز در برابر سرمای شدید مقاومت زیادی ندارد و بهتر است از آن در اقلیم‌های خیلی سرد استفاده نشود. در مجموع پیش از آغاز هر پروژه متناسب بودن ویژگی‌های سنگ‌ها را با شرایط محیطی در نظر بگیرید.

نمای-سنگ-ساختمان
تصویر شماره 3 – از مهم‌ترین مواردی که در طراحی نمای سنگ ساختمان باید مورد توجه قرار دهید می‌توان به زیبایی، دوام و مقاومت در برابر آلودگی و شرایط اقلیمی اشاره کرد.

روش نصب

نصب سنگ طبیعی باید توسط افراد متخصص و مجرب انجام شود. سنگ‌ نما معمولا به روش اسکوپ کردن نصب می‌گردد. در این روش قلاب‌هایی به پشت سنگ وصل می‌شود که انتهای دیگر آن به دیوار وصل می‌گردد و سنگ را در جای خود محکم نگه ‌می‌دارد. در این روش از ملات ماسه سیمان نیز استفاده می‌کنند. روش دیگر استفاده از مفتول به جای قلاب‌های اسکوپ است که در سنگ‌های با ضخامت کمتر به کار می‌رود.

با توجه به آنچه در مطلب امروز گفته شد می‌توان نتیجه گرفت که سنگ یکی از مصالح بسیار پرکاربرد در اجرای نمای ساختمان‌های مختلف به شمار می‌رود. هر کدام از انواع سنگ نما مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین با توجه به شرایط هر پروژه باید بهترین انتخاب را انجام داد. اگر به دنبال مصالح با کیفیت و مناسب برای نمای ساختمان هستید، از شما دعوت می‌کنیم که از بخش اجزای ساختمان فروشگاه آنلاین هوم استایل دیدن فرمایید.