وجود سر و صدای اضافی در شهرهای امروزی به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده‌اند. اما عادت کردن به این سر و صدا و حضور مداوم آن به ویژه در منازل مسکونی می‌تواند آسیب‌های بسیاری به سلامت جسم و روان افراد وارد کند. این آسیب‌ها طیف وسیعی از بیماری‌ها از اضطراب تا فشار خون بالا و کاهش شنوایی را در برمی‌گیرند. به همین علت استفاده از عایق صوتی در ساختمان‌ها به یکی از اولویت‌های صنعت ساختمان تبدیل شده است. اگر شما نیز در منطقه‌ای پر ترافیک و با سر و صدای زیاد زندگی‌ می‌کنید حتما به فکر خرید عایق صوتی دیوار برای منزل خود بوده‌اید. در مطلب امروز هوم استایل قصد داریم انواع عایق صدا از جمله عایق صوتی تزیینی را به شما معرفی کنیم. تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

عایق صوتی چیست؟

بهتر است در ابتدای بحث تعریفی از عایق ساختمان ارائه کنیم. به طور کلی عایق‌ها عناصری هستند که مانند یک مانع عمل کرده و از ورود انرژی یا ماده‌ای از طرفی به طرف دیگر جلوگیری می‌کنند. عایق‌ها انواع مختلفی دارند که هر یک عملکرد خاص خود را دارا است. به عنوان مثال عایق حرارتی از خروج حرارت درون بنا به بیرون و عایق رطوبتی از نفوذ رطوبت به درون ساختمان جلوگیری می‌کنند. عایق صوتی نیز مانعی در برابر نفوذ صداهای بیرون ایجاد می‌کند. در نتیجه به کار بردن عایق صدا تا حد زیادی از سر و صدا کاسته و آرامش محیط را افزایش خواهد داد.

عایق-صوتی
تصویر شماره 1 – استفاده از انواع عایق صوتی در ادارات می‌تواند بهره‌وری و تمرکز کارمندان را به طور قابل ملاحظه‌ای افرایش دهد.

عایق صدا چطور کار می‌کند؟

حال که به طور اجمالی با عایق‌های صوتی آشنا شدیم بد نیست که در رابطه با نحوه کارکرد آن‌ها نیز بیشتر بدانیم. کار اصلی عایق صدا این است که با جذب یا تغییر مسیر صوت از انتقال آن جلوگیری کند. در واقع عایق‌ها با پوسته مواج یا ناهموار خود حرکت امواج صوتی را متوقف کرده و بخشی از آن‌ها را به گرما تبدیل می‌کنند. این عایق‌ها را می‌توان بین دیوارها یا در زیر سقف نصب کرد. به این ترتیب از انتقال صوت در واحدها و طبقات مختلف آپارتمان جلوگیری می‌شود و ورود صدای بیرون نیز تا حد زیادی کنترل می‌گردد.

عایق-صدا
تصویر شماره 2 – نصب پنل‌های عایق صدا یکی از روش‌های مناسب آکوستیک‌ کردن استودیوهای موسیقی محسوب می‌شود.

انواع عایق صوتی

عایق‌های صوتی خود انواع مختلفی دارند. با توجه به نوع فضا می‌توان از عایق مناسب استفاده کرد. توجه داشته باشید که گاهی برای حصول بهترین نتیجه باید از چند نوع عایق استفاده نمایید. در ادامه چند نوع عایق‌ صدای پرکاربرد را به شما معرفی می‌کنیم.

پشم سنگ

پشم سنگ یا پشم معدنی یکی از مواد پرکاربرد در صنعت ساختمان است. این ماده هم به عنوان عایق حرارتی و هم به عنوان عایق صوتی استفاده می‌شود. اما در سال‌های اخیر به علت ایجاد برخی حساسیت‌های پوستی و همچنین امکان ورود ذرات آن به سیستم تنفسی استفاده از این ماده توصیه نمی‌شود. به همین علت استفاده از آن محدود شده یا عایق‌های دیگری جایگزین پشم سنگ شده‌اند.

عایق-صوتی-دیوار
تصویر شماره 3 – پشم معدنی یکی از انواع عایق صوتی دیوار است که امروزه به علت مشکلاتی که برای سلامتی افراد ایجاد می‌کند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فایبرگلاس

فایبرگلاس از متریال‌های شناخته شده است که به عنوان عایق صوتی نیز به کار می‌رود. در تولید فایبرگلاس از ترکیبی از مواد پلیمری و پشم شیشه استفاده می‌کنند و در نهایت متریالی تولید می‌شود که کاربردهای گوناگونی در ساخت و ساز دارد. از فایبرگلاس تخته‌ای در ساخت پنل‌های آکوستیک استفاده می‌کنند. از مزایای فایبرگلاس می‌توان به سبک بودن وزن آن اشاره کرد.

نمد ترموفیوز

یکی از انواع عایق‌هایی که می‌توان هم در سقف و هم بر روی دیوارها نصب کرد، نمد ترموفیوز می‌باشد. این نمد از الیاف طبیعی و به صورت متراکم تولید می‌شود و چگالی بسیار بالایی دارد. این چگالی بالا و بافت متراکم عامل اصلی کاهش نویز و صدای بیرون است. از طرفی نمد ترموفیوز علاوه بر عایق صوتی، عایق حرارتی نیز محسوب می‌شود و از این جهت می‌توان گفت که دو عملکرد دارد.

نمد ترموفیوز با لایه سنگین بابل
نمد ترموفیوز با لایه سنگین بابل

تخته‌های چوبی فشرده

از دیگر عایق‌های صوتی می‌توان تخته‌های چوبی فشرده را نام برد. از آنجایی که هر چه یک متریال فشرده‌تر و متراکم‌تر باشد بهتر می‌تواند از نفوذ صوت جلوگیری کند، این تخته‌ها نیز تا حد زیادی در کنترل سر و صدای اضافی موثر هستند. چرا که از لایه‌های فشرده الیاف چوبی ساخته شده‌اند.

عایق صوتی تزیینی

ممکن است در برخی از ساختمان‌ها از عایق صوتی دیوار و سقف در زمان ساخت استفاده نکرده باشند. در این صورت می‌توانید از انواع عایق صوتی تزیینی استفاده نمایید که ظاهر زیبایی نیز دارند و بر روی دیوارها قابل استفاده هستند. این عایق‌ها که در واقع نوعی دیوارپوش محسوب می‌شوند، به سادگی و با چسب یا مگنت بر روی دیوار نصب خواهند شد. تنوع رنگ و طرح این نوع عایق صدا بسیار زیاد است و افراد می‌توانند با توجه به سلیقه خود بهترین گزینه را انتخاب نمایند.

دیوارپوش عایق صوتی طرح نیل بابل
دیوارپوش عایق صوتی طرح نیل بابل

در مطلب امروز هوم استایل به معرفی و بررسی انواع عایق‌ صوتی پرداختیم. این عایق‌ها در ایجاد محیطی ساکت و آرامش‌بخش اهمیت دارند. این موضوع با توجه به شلوغی شهرهای امروزی در آپارتمان‌ها اهمیت خاصی دارد. بهتر است پیش از شروع ساخت آپارتمان در بخش‌های مختلف از عایق‌ صوتی مناسب در دیوار استفاده شود. اما اگر این کار انجام نشده باشد نیز می‌توانید با خرید انواع عایق صوتی تزیینی و نصب آن بر روی دیوارها از مزایای آن‌ بهره‌مند شوید. در بخش عایق صوتی و نمدی فروشگاه آنلاین هوم استایل می‌توانید عایق صوتی مورد نظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید و در سریع‌ترین زمان ممکن آن را تحویل بگیرید.