یکی از مهم‌ترین بخش‌های تاسیسات در هر ساختمان، سیستم گرمایش و سرمایش آن است که آسایش ساکنان را در فصول گرم و سرد سال فراهم می‌کند. روش‌های مختلفی برای ایجاد گرمایش در فصول سرد در خانه‌ها و ساختمان‌های مختلف وجود دارد. گرمایش از کف یکی از روش‌های نسبتا مدرن و موثر است که در بسیاری از خانه‌های امروزی به کار می‌رود. در واقع سیستم گرمایش از کف جایگزینی برای بخاری‌ها و رادیاتورها محسوب می‌شود که در گذشته بسیار پرکاربرد بودند. در مطلب امروز هوم استایل قصد داریم نحوه کار این سیستم و مزایا و معایب گرمایش کف را بررسی کنیم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

سیستم گرمایش از کف چطور کار می‌کند؟

در سیستم گرمایش از کف، گرمای مورد نیاز ساختمان از طریق کف بنا به سایر نقاط منتقل می‌شود. به علت حرکت هوای گرم به سمت بالا، این سیستم در مدت کوتاهی گرمایش فضاهای مختلف را تامین می‌کند. اجرای این سیستم گرمایشی با نصب لوله‌ها یا کابل‌هایی در کف ساختمان انجام می‌شود و گرمای ایجاد شده در این لوله‌ها یا کابل‌ها با گردش در بخش‌های مختلف ساختمان، گرما را به همه نقاط منتقل می‌کنند.

سیستم-گرمایش-از-کف
تصویر شماره 1 – سیستم گرمایش از کف با چرخش آب یا برق در لوله‌ها یا کابل‌های نصب شده در کف بنا، حرارت را به کل فضا انتقال می‌دهد.

انواع سیستم گرمایش از کف

به طور کلی دو نوع سیستم گرمایش کف وجود دارد که عبارتند از سیستم آبی و سیستم برقی. در ادامه این دو سیستم را به شما معرفی خواهیم کرد.

گرمایش از کف آبی

در این نوع سیستم از لوله‌های آب در کف ساختمان استفاده می‌شود. با گردش آب گرم در این لوله‌ها، کف ساختمان گرم شده و حرارت به کل بنا انتقال می‌یابد.

گرمایش برقی

در سیستم برقی به جای لوله‌های آب از کابل‌های برق در کف بنا استفاده می‌کنند. این کابل‌ها با استفاده از الکتریسیته، گرم می‌شوند و فضای مورد نظر را گرم می‌کنند و دمای مناسب را در فضا به وجود خواهند آورد.

گرمایش-کف
تصویر شماره 2 – در نوع برقی گرمایش کف، جریان الکتریسیته گرمای مورد نیاز را تامین می‌کند.

بهترین متریال کف

در زمان اجرای این سیستم حتما در رابطه با انتخاب متریال کف سوالاتی در ذهن شما به وجود خواهد آمد. در این رابطه باید بدانید که بهترین متریال برای این سیستم‌های گرمایشی، سرامیک می‌باشد. چرا که سرامیک‌ها در انتقال گرما عالی عمل می‌کنند. انواع سنگ از جمله مرمر و گرانیت نیز می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند، به ویژه اگر به دنبال ایجاد فضایی لوکس هستید. همچنین چوب‌های کامپوزیت و کفپوش لمینیت را نیز می‌توان با این سیستم به کار برد.

 مزایا و معایب گرمایش کف

بدون شک هر سیستم گرمایشی یا سرمایشی دارای مزایا و معایبی است که در هر ساختمان با توجه به اولویت‌ها و نیازها در رابطه با نوع آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود. گرمایش کف ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه مزایا و معایب این سیستم را بررسی خواهیم کرد.

مزایای سیستم‌های گرمایشی کف ساختمان

توزیع یکنواخت گرما

شاید بتوان اولین و مهم‌ترین مزیت این سیستم‌ها را توزیع یکنواخت گرما در سراسر فضای ساختمان دانست. این سیستم با پخش حرارت در کف بنا، اختلاف دما را کاهش می‌دهد و نسبت به بخاری یا رادیاتور گرمایش را بهتر پخش و توزیع می‌کنند.

صرفه‌جویی در فضا

مزیت دیگری که برای این سیستم‌ها می‌توان برشمرد این است که در دکوراسیون داخلی، فضایی اشغال نمی‌کنند. از طرف دیگر رادیاتورها و بخاری‌ها نیاز به فضایی برای نصب دارند اما این سیستم با نصب لوله‌هایی در زیر سرامیک یا دیگر انواع متریال کف اجرا می‌شود و فضایی یکدست در اختیار شما قرار خواهد داد. 

گرمایش-از-کف
تصویر شماره 3 – یکی از مزایای گرمایش از کف عدم اشغال فضا است که در طراحی داخلی اهمیت خواهد داشت.

کاهش میزان مصرف انرژی

در سیستم‌هایی که گرمای ساختمان از طریق کف تامین می‌شود مصرف انرژی پایین‌تر خواهد آمد. علت این امر توزیع یکنواخت گرما است که باعث خواهد شد با درجه حرارت پایین‌تر، آسایش محیطی تامین شود. از طرفی در این سیستم انرژی کمتری از طریق دیوارها و سقف هدر خواهد رفت چرا که تمام گرما از طریق کف تامین می‌گردد.

آسایش و راحتی

به علت گرم بودن کف ساختمان در این نوع سیستم‌ها، ساکنان در هنگام راه رفتن احساس بهتری را تجربه خواهند کرد و در روزهای سرد سال آسایش بیشتری خواهند داشت.

معایب گرمایش کف

هزینه نصب

در نگاه اول هزینه این سیستم گرمایی بالاتر از بقیه سیستم‌ها به نظر می‌رسد. اما باید توجه داشته باشید که این هزینه تنها یکبار و در مرحله اول انجام خواهد شد. پس از نصب و به علت پایین‌تر بودن مصرف انرژی، این سیستم کاملا مقرون به صرفه خواهد بود.

مدت زمان نصب

یکی دیگر از معایب این سیستم مدت زمان مورد نیاز برای نصب آن می‌باشد که در مقایسه با رادیاتور بیشتر است. چرا که لوله‌های آب یا کابل‌های مورد نیاز باید در بخش‌های مورد نظر با دقت کار گذاشته شوند و سپس متریال کف نصب شود.

در این مطلب هوم استایل به معرفی سیستم گرمایش از کف پرداختیم و مزایا و معایب آن را بررسی کردیم. همان‌طور که گفته شد هر سیستم گرمایشی مزایا و معایب خاص خود را دارد و بهترین سیستم با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی و نیازها و بودجه مشخص می‌شود. در بخش گرمایشی فروشگاه آنلاین هوم استایل می‌توانید انواع شومینه‌ها، بخاری‌ها و رادیاتورهای مختلف را مشاهده کنید و سفارش دهید.