بخش عمده دکور آشپزخانه را کابینت‌ها تشکیل می‌دهند. به همین علت انتخاب صحیح مدل کابینت تاثیر قابل توجهی بر دکوراسیون و طراحی داخلی می‌گذارد. کابینت‌ها، سبک‌ها و مدل‌های بسیار متنوعی دارند از کابینت مدرن گرفته تا کابینت کلاسیک. در مطلب امروز هوم استایل مدل‌های مختلف کابینت آشپزخانه را بررسی می‌کنیم. برای آشنایی بیشتر با این سبک‌ها و مدل‌ها تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.  

اهمیت کابینت‌ها غیر از جنبه ظاهری از جنبه‌ای دیگر نیز قابل بررسی است. هزینه صرف شده برای خرید و نصب کابینت بخش مهمی از بودجه دکور آشپزخانه را به خود اختصاص می‌دهد. از این نظر می‌توان گفت که انتخاب نادرست کابینت‌ها می‌تواند ضرر مالی به همراه داشته باشد. از طرف دیگر به کار بردن کابینت‌های مناسب علاوه بر استفاده بهینه از فضای موجود، می‌تواند ارزش آپارتمان شما را نیز افزایش دهد. اما اگر مطمئن نیستید که دقیقا کدام مدل کابینت برای آشپزخانه منزل شما مناسب است، در ادامه می‌توانید با مدل و سبک‌های مختلف کابینت‌ها آشنا شوید.

انواع مدل کابینت

کابینت‌ها را می‌توان هم از نظر سبک طراحی و هم از نظر متریال به کار رفته در ساخت بدنه و صفحه کابینت تقسیم‌بندی کرد. به منظور انتخاب بهترین گزینه‌ها برای دکوراسیون آشپزخانه لازم است که در زمان خرید هر دو جنبه را در نظر داشته باشید.

سبک طراحی کابینت

از نظر سبک طراحی کابینت می‌توان آن‌ها را در چند دسته اصلی قرار داد. بهتر است پیش از انتخاب سبک کابینت، سبک دکوراسیون آشپزخانه را مشخص نمایید. به این ترتیب ایجاد هماهنگی میان کابینت‌ها و دکور آشپزخانه ساده‌تر و بهتر انجام خواهد شد.

کابینت کلاسیک

کابینت‌های کلاسیک و به طور کلی سبک دکوراسیون کلاسیک در هر زمان قابل استفاده است. در واقع این سبک به دلیل ویژگی‌های خاص خود از مد نمی‌افتد. به همین علت همواره طرفداران خاص خود را دارد. برای طراحی کابینت به سبک کلاسیک اغلب از پالت‌های رنگی خنثی استفاده می‌شود. سفید، طوسی و کرم از جمله رنگ‌های مناسب برای این سبک از کابینت‌ها هستند. در کابینت‌های کلاسیک استفاده از جزئیات در طراحی و توجه به ریزه‌کاری‌ها به وفور به چشم می‌خورد. برخی از این جزئیات عبارتند از: طرح‌های خاص روی بدنه یا صفحه کابینت، استفاده از دستگیره‌های پر از تزئینات و پایه‌های کابینت منحنی شکل. بنابراین اگر قصد دارید از این مدل کابینت در دکور آشپزخانه استفاده کنید حتما به جزئیات طراحی و انتخاب پالت رنگ مناسب توجه کنید. 

کابینت نئوکلاسیک

این سبک از کابینت‌ها شباهت بسیار زیادی به کابینت‌ کلاسیک دارند. تفاوت آن‌ها در ظاهر امروزی‌تر آن‌ها است. می‌توان گفت که کابینت نئوکلاسیک مدل امروزی و ساده‌تر کابینت‌های کلاسیک است. در این مدل کابینت‌ها جزئیات به پیچیدگی سبک کلاسیک نیستند و تزئینات نیز ساده‌تر در نظر گرفته می‌شوند. به طور کلی این سبک برای افرادی که به سبک کلاسیک علاقه دارند اما به دنبال فرم‌های جدیدتر هستند گزینه‌ای ایده‌آل محسوب می‌شود.

کابینت-کلاسیک
تصویر شماره 1 – کابینت نئوکلاسیک مانند کابینت کلاسیک دارای تزئیناتی است اما نسبت به آن ساده‌تر و امروزی‌تر می‌باشد.

کابینت مدرن

خطوط ساده و مینیمال از ویژگی‌های اصلی سبک مدرن می‌باشند. کابینت‌های مدرن نیز به طور کلی بسیار ساده‌تر از کابینت‌های کلاسیک و نئوکلاسیک هستند. بدنه این کابینت‌ها معمولا بدون تزئینات ساخته می‌شود. این کابینت‌ها یا بر روی بدنه دستگیره ندارند یا در آن‌ها از دستگیره‌های بسیار ساده استفاده می‌شود. کابینت مدرن در نهایت سطحی صاف و یکدست در دکوراسیون ایجاد می‌کند.

جنس بدنه کابینت

روش دیگری که می‌توان بر اساس آن کابینت‌ها را تقسیم‌بندی کرد، جنس بدنه آن‌ها است. برخی از متریال‌های پرکاربرد در ساخت کابینت عبارتند از:

کابینت چوبی

کابینت‌های چوبی از محبوب‌ترین گزینه‌ها محسوب می‌شوند. کابینت‌های تمام چوب ظاهری گرم و جذاب به دکور آشپزخانه می‌دهند؛ اما معمولا قیمت بالای آن‌ها افراد را به خرید گزینه‌های دیگر متمایل می‌کند. این کابینت‌ها دوام بسیار زیادی دارند. از طرفی به علت نیاز به مراقبت مداوم، نگهداری از آن‌ها به صرف زمان نیاز دارد. اگر سبک دکوراسیون آشپزخانه شما روستیک یا کلاسیک است، کابینت چوبی انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.

مدل-کابینت
تصویر شماره 2 – کابینت‌ چوبی یک مدل کابینت بسیار پرطرفدار است که با رنگ گرم و طبیعی خود فضایی آرامش‌بخش به وجود می‌آورد.

کابینت ام‌دی‌اف

این کابینت‌ها از انواع رایج و متداول در آشپزخانه‌های امروزی هستند. ام‌دی‌اف از خرده‌های چوب فشرده ساخته می‌شود که روی آن یک لایه روکش قرار می‌گیرد. قیمت کابینت‌ ام‌دی‌اف نسبت به کابینت چوبی بسیار مناسب است. تنوع بالای طرح و رنگ این مدل کابینت نیز بر محبوبیت آن افزوده است.

کابینت فلزی

کابینت‌های فلزی این روزها چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرند. علت آن را می‌توان وجود طرح‌های جذاب‌تر و زیباتر در سایر متریال‌های استفاده شده در کابینت دانست. علاوه بر این کابینت‌های فلزی در برابر رطوبت نیز مقاومت چندانی ندارند. صفحه کابینت فلزی نیز در برابر خش و ضربه مقاومت بالایی ندارد. در کل اگر به دنبال کابینتی با قیمت پایین برای فضاهایی مانند انبارها هستید، کابینت فلزی می‌تواند گزینه خوبی باشد.

کابینت ممبران

متریال دیگری که در ساخت کابینت‌ها استفاده می‌شود ممبران است. کابینت‌های ممبران از یک لایه ام‌دی‌اف با روکش پی‌وی‌سی ساخته می‌شوند. به همین علت در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند. تنوع طرح‌های این کابینت بسیار زیاد است و برای سلیقه‌های مختلف مناسب می‌باشد.

کابینت های‌گلاس

های‌گلاس یکی از انواع مدل کابینت چشمگیر و جذاب است. این نوع کابینت نیز مانند ممبران از یک لایه ام‌دی‌اف تشکیل شده است اما لایه رویی آن از جنس پلکسی است. این لایه ظاهری درخشان به کابینت می‌دهد. به همین علت یکی از بهترین گزینه‌های برای طراحی آشپزخانه‌های کوچک به شمار می‌رود. تمیز کردن و نگهداری این کابینت‌ها بسیار ساده است و همین موضوع آن‌ها را به یکی از اولین گزینه‌های طراحان داخلی تبدیل کرده است.

دکور-آشپزخانه
تصویر شماره 3 – استفاده از کابینت های‌گلاس در دکور آشپزخانه باعث خواهد شد که فضا دلبازتر و روشن‌تر به نظر برسد.

در مطلب امروز به انواع مدل کابینت از نظر سبک و متریال پرداختیم. برای داشتن انتخابی بهتر آشنایی با مدل‌های مختلف کابینت ضروری است. همان‌طور که اشاره شد در هنگام انتخاب بدنه و صفحه کابینت باید به تناسب آن‌ها با دکور آشپزخانه و پالت رنگی آن توجه کنید. از آنجایی که کابینت‌ها سطح وسیعی را پوشش می‌دهند، یک گزینه مناسب نوعی سرمایه‌گذاری برای افراد محسوب می‌شود. بنابراین برای یک خرید خوب حتما جوانب مختلف مانند طرح، رنگ و کیفیت متریال به کار رفته در ساخت آن‌ها را در نظر داشته باشید.