تاسیس و راه اندازی رستوران و کافی شاپ به زمان و هزینه قابل توجهی نیاز دارد. اما برای این کار غیر از زمان و هزینه به یک برنامه‌ریزی صحیح نیز نیاز خواهید داشت. اولویت‌بندی مراحل کار و همچنین مدیریت کردن هزینه‌ها دو عامل مهم در شروع موفق کسب و کار شما خواهند بود. در مطلب امروز هوم استایل قصد داریم به مراحل و هزینه راه اندازی رستوران بپردازیم. در این مطلب همچنین به مبلمان مورد نیاز این کسب و کار از جمله نیمکت، صندلی رستوران و میز رستوران نیز اشاره خواهیم کرد. تا پایان ما را همراهی نمایید.  

هزینه راه اندازی رستوران

هزینه مورد نیاز برای آغاز به کار یک رستوران یا کافی شاپ به عوامل متعددی بستگی دارد. محل رستوران، تعداد کارکنان و نوع رستوران از جمله عوامل موثر بر هزینه‌ها هستند. در ادامه این عوامل را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار می‌دهیم.

هزینه مکان رستوران

اولین موردی که در فهرست هزینه‌های خود باید وارد کنید، هزینه‌های مربوط به مکان رستوران یا کافی شاپ است. این بخش معمولا پرهزینه‌ترین مورد در فهرست شما خواهد بود. هزینه مکان با توجه به موقعیت رستوران در شهر متفاوت خواهد بود. همچنین اگر قصد خرید یک ملک را داشته باشید باید هزینه بیشتری نسبت به اجاره کردن آن در نظر بگیرید.

هزینه‌های مربوط به اخذ مجوزهای راه اندازی رستوران

مورد بعدی مربوط به هزینه‌ مجوزهایی است که برای راه اندازی رستوران یا کافی شاپ به آن‌ها نیاز خواهید داشت. علاوه بر مجوزها و اخذ پروانه کار در این بخش باید هزینه‌های بیمه را نیز محاسبه نمایید.

هزینه تجهیزات آشپزخانه

بدیهی است که آشپزخانه، قلب هر رستوران و کافی شاپ است. به همین علت استفاده از تجهیزات و وسایل مناسب در این بخش اهمیت ویژه‌ای دارد. در زمان محاسبه هزینه‌ها باید تمام تجهیزات آشپزخانه از همزن گرفته تا اجاق گاز را به دقت یادداشت نمایید. برخی از این وسایل عبارتند از: ظروف آشپزی مانند قابلمه‌ها و تابه‌ها، ظروف سرو غذا، اجاق گاز، فر، سرخ‌کن، یخچال و فریزر. با توجه به مقیاس رستوران شما، تعداد این تجهیزات متغیر خواهند بود. در این بخش هزینه‌های تقریبی مربوط به قبوض آب، برق، گاز و تلفن را نیز یادداشت نمایید.

طراحی-آشپزخانه-رستوران
تصویر شماره 1 – طراحی آشپزخانه رستوران و تجهیز آن با وسایل مناسب مرحله مهمی در آغاز کسب و کار شما خواهد بود.

هزینه‌های منوی رستوران

هزینه‌های منو را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد: طراحی منو و هزینه مواد اولیه غذاها. طراحی منو باید متناسب با برند رستوران و نوع کسب و کار شما انجام شود. برای این کار بهتر است از یک طراح گرافیک مشورت بگیرید. برای بخش دوم نیز باید انواع غذاهایی که در رستوران سرو خواهید کرد را مشخص نمایید و سپس هزینه مواد اولیه آن‌ها را محاسبه کنید.

هزینه طراحی داخلی و مبلمان رستوران

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در راه اندازی هر رستوران و به طور کلی فضاهای تجاری، طراحی داخلی آن است. دکوراسیون رستوران‌ ها نقش مهمی در جذب مشتریان دارند و با یک طراحی منحصر به فرد می‌توانید جایگاه رستوران خود را در میان رقبا تثبیت کنید. یک طراحی مناسب علاوه بر جذابیت ظاهری، در چینش صحیح مبلمان و همچنین سهولت رفت و آمد مشتریان و کارکنان نیز اهمیت خواهد داشت. توجه داشته باشید که طراحی داخلی تنها محدود به انتخاب مبلمان نیست و نورپردازی، طراحی دیوارها، سقف و کف را نیز شامل می‌شود.

میز-رستوران
تصویر شماره 2 – نیمکت، صندلی و میز رستوران از جمله مهم‌ترین مبلمان در طراحی دکوراسیون به شمار می‌روند و در هنگام خرید باید کیفیت و راحتی آن‌ها را مد نظر قرار دهید.

مورد دیگری که در این بخش باید مورد توجه قرار دهید، خرید مبلمان راحت و مناسب است. نیمکت رستوران و میز و صندلی رستوران از جمله وسایل اصلی هر رستوران محسوب می‌شوند. کیفیت ساخت و متریال استفاده شده در صندلی، میز و نیمکت رستوران از عوامل موثر بر قیمت آن‌ها خواهند بود. در نظر گرفتن هزینه کافی برای طراحی داخلی و مبلمان با ایجاد آسایش و آرامش محیطی، جذب مشتریان و بازگشت آن‌ها به رستوران شما را تضمین خواهد کرد.

نیم تخت فلزی و چوبی مدل تی ایکس
نیم تخت فلزی و چوبی مدل تی ایکس

استخدام پرسنل

مورد بعدی در لیست هزینه‌ها، در نظر گرفتن حقوق و مزایایی است که برای کارکنان رستوران در نظر گرفته‌اید. پیش از هر چیز باید با توجه به نوع و مقیاس رستوران، تعداد کارکنان و ساعات کار آن‌ها را مشخص کنید. سپس دستمزدها را محاسبه کرده و یادداشت نمایید.

بازاریابی و تبلیغات

در پایان بخشی از بودجه را نیز به بازاریابی و تبلیغات هدفمند اختصاص دهید. این مورد به کسب و کار شما کمک خواهد کرد که سریع‌تر در میان مشتریان شناخته شود. در نتیجه با رونق گرفتن رستوران، در مدت زمان کوتاه‌تری به اهداف تجاری خود خواهید رسید.

رستوران-تازه-تاسیس
تصویر شماره 3 – با تهیه یک برنامه بازاریابی هدفمند، امکان توسعه و رشد سریع‌تر رستوران تازه تاسیس خود را فراهم خواهید کرد.

مراحل راه اندازی رستوران یا کافی شاپ

پس از مشخص شدن هزینه‌ها باید فهرستی از مراحل کار نیز تهیه کنید. در ادامه مهم‌ترین مراحل راه اندازی رستوران را مشاهده خواهید کرد.

  • مشخص کردن نوع رستوران و برند کسب و کار؛ به عنوان مثال باید تعیین کنید که قصد راه اندازی یک رستوران غذاهای ایرانی را دارید یا یک رستوران غذاهای دریایی یا یک فست فود، همچنین باید مشخص کنید که تنها در محل غذا را سرو می‌کنید یا امکان ارسال غذا را نیز خواهید داشت.
  • نوشتن یک برنامه یا طرح کسب و کار دقیق و با جزئیات، در این برنامه اهداف کسب و کار و زمان‌بندی رسیدن به این اهداف را بنویسید. همچنین ساعات کار، تعداد پرسنل و استراتژی بازاریابی را نیز مشخص نمایید.
  • اجاره یا خرید مکان رستوران
  • اخذ مجوزها و پروانه کار
  • بیمه حوادث و سرقت
  • طراحی داخلی رستوران
  • خرید تجهیزات مورد نیاز
  • خرید مبلمان مناسب برای رستوران مانند صندلی رستوران، نیمکت رستوران و میز رستوران
  • طراحی منو
  • استخدام پرسنل
  • خرید مواد اولیه
میز نگین مدل ایپکا
میز نگین مدل ایپکا

راه اندازی و مدیریت یک رستوران یا کافه کاری چالش ‌برانگیز است. همان‌طور که در مطلب امروز گفته شد برای این کار باید فهرستی از هزینه‌ها را تهیه کنید، مجوزهای لازم را اخذ نمایید، برنامه کاری کارکنان را مشخص کرده و همچنین تجهیزات و مبلمان مناسب رستوران را نیز خریداری کنید. در صورتی که یک برنامه دقیق و حساب شده داشته باشید، انجام این کارها آسان‌تر خواهد شد. ما در فروشگاه آنلاین هوم استایل برای انجام یکی از مهم‌ترین مراحل کار یعنی خرید مبلمان مناسب، در کنار شما خواهیم بود. برای مشاهده و خرید انواع مبلمان باکیفیت و زیبا به بخش مبلمان رستوران و کافی شاپ مراجعه فرمایید.